Коли потрібно сіяти баклажани?


Через повільне зростання в початковий період баклажани найкраще вирощувати через розсаду. На вирощування розсада баклажана йде від 45 до 60 днів в залежності від умов. Оптимальний термін посіву баклажана - кінець лютого (для ранніх і середньостиглих гібридів Беата F1, Кароліна F1, Бібо F1, Прадо F1, Міледа F1, Анет F1, Галіне F1, Сандра F1, Фабіна F1. До моменту висадки у розсади має бути 8-9 добре розвинених листків та сформовані бутони.

Як правильно сіяти баклажани?

У розсадний період баклажан потребує рясних - поливів, але нечастих, один раз 5-7 днів. Через 10-14 днів після пікіровки (або з моменту сходів) і далі кожні 10-14 днів слід підгодовувати баклажан комплексним мінеральним добривом з високим вмістом фосфору і калію. 

Як правило, висадка у відкритий ґрунт доводиться на першу декаду червня, в захищений ґрунт - 3-4 декаду травня, так як баклажан теплолюбний, і перед посадкою ґрунт має прогрітися до температури не менше 20 °С. Схема посадки баклажана приблизно 60-70 * 30-40 см. Перед посадкою, лунки необхідно добре пролити, а баклажани акуратно дістати з ємності, і посадити без поглиблення.

Чи треба підв'язувати баклажани?

Баклажан володіє міцним стеблом, що дає можливість не підв'язувати його при вирощуванні у відкритому ґрунті, в теплиці баклажан підв'язують.

При вирощуванні баклажан слід підтримувати температуру не менше 20 °С. При більш низькій температурі баклажан зупиняється в рості, опадають квіти і зав'язі. Оптимальна температура для росту і розвитку баклажана 25-28С. Занадто високі температури - понад 35С також призводять до обпадання квітів і плодів. Вологість повітря нижче 40% навіть при сприятливій температурі посилює опадання квіток, особливо при різкій зміні температури з низькою на високу.

У яких сортів баклажана великі плоди?

До великоплідних сортів баклажана можна віднести такі, як Галіне F1 середня вага плодів 300-400 г (але буває і 500-600 г), Сандра F1 вагою 540 г, Беата F1 560 г. Маючи такі значні розміри, плоди великоплідних баклажан практично не містять насіння, мають ніжну і не гірку м'якоть.

Розповісти про сторінку друзям

u